Met draagvlak krimpen en ‘anders werken’

logo-hrbusinessmagazine3In 2014 heeft PTGM een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de veranderbereidheid van medewerkers binnen de Service Organisatie van Siza.

Over het verandertraject in de Service Organisatie van Siza is in september 2015 het artikel ‘Met draagvlak krimpen en ‘anders werken’ verschenen in HR Business Magazine. In dit artikel is beschreven op welke wijze dit verandertraject is aangepakt en welke lessen er geleerd zijn.

Gedurende dit verandertraject is met drie verschillende onderzoeksmethoden (Organizational Change Questionnaire, Organisatieopstellingen en LIWC) onderzocht welke factoren van positieve invloed waren op de veranderbereidheid van de medewerkers van de Service Organisatie. Uit dit onderzoek is o.a. gebleken dat het actief betrekken van medewerkers in het veranderproces een positieve invloed heeft gehad op de cognitieve, emotionele en intentionele veranderbereidheid van medewerkers.

Klik hier voor het volledige artikel in HR Business Magazine over het verandertraject bij Siza. Geïnteresseerden lezen hier de Engelstalige samenvatting van het door PTGM uitgevoerde onderzoek. Wanneer u geïnteresseerd bent in het volledige onderzoek kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*